Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Pehlivanlar Balıkesir'de er meydanına çıktı

Pehlivanlar Balıkesir

34. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreş organizasyonu düzenlendi.

34. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreş organizasyonu düzenlendi.
Ünlü Pehlivan İsmail Balaban Kırkpınar`ın rövanşını aldı.
Balıkesir`li cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 34. düzenlenen “Kurdereli Mehmet Pehlivan” yağlı güreşleri Karesi Belediyesi Kurtdereli Mahallesinde yapıldı.
Merkeze bağlı Kurtdere Köyü`nde düzenlenen güreşlere 14 kategoride 353 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık güreşlerine ise 25 Başpehlivan yarıştı.
Güreşlere Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekilleri Tülay Babuşçu, Namık Havutça, H.Ahmet Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Kurtdere Yağlı Güreşleri`nde büyük çekişme yaşandı. Başpehlivanlık için 25 güreşçi mücadele ederken yarı finalde İsmail Balaban ve Mehmet Yeşilyeşil eşleşti.
Diğer yarı final maçında ise Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı ile Ünal Karaman karşı karşıya geldi. Rakiplerini yenen Fatih Atlı ve İsmail Balaban finale kaldı. Mehter gösterilerin de yer aldığı güreşlerde asıl ilgiyi başpehlivanlık mücadelesi gördü.
Finalde karşılaşan İsmail Balaban ve Fatih Atlı’nın mücadelesi nefes kesti. Güreşçilerin uzun süren mücadelesinde İsmail Balaban rakibine puan yolu ile üstünlük sağlayarak birinciliğini ilan etti.
2015 yılının Güreş Ağası Hüseyin Adın
Gerçekleştirilen güreş kapsamında 2015 Yılı Güreş Ağası seçildi.
2015 Yılı Güreş Ağalığı için açık arttırmayı başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, açılışı 75 bin lira ile yaptı. 2015 Ağalığı için yapılan açık arttırmaya 2 yıldır Kurtdere Güreş Ağalığı yapan Abdullah Altıntaş, Karesi Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Adın ve işadamı Fatih Mete Ezginer katıldı. Açık arttırmanın ilk turunda Abdullah Altıntaş 78 bin lira, Hüseyin Adın 100 bin lira, Fatih Mete Ezginer ise 105 bin lira teklif verdi. İkinci turda ise Altıntaş ve Ezginer çekilirken, 2015 Yılı Kurtdereli Güreş Ağalığı`nı 150 bin lira teklif veren Hüseyin Adın aldı.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false